Udstilling: Rod i familien

Albrectsens Galleri, Bunkeren, Kronprinsessgade 3, 1306 København K.
Kongens Haves hjørneindgang i Gothersgade, højre havegang.
Åben mandag kl. 16-18, resten af ugen kl. 12-17.  Sidste dag søndag den 31/8. 2014

ROD henviser både til en fysisk eller psykisk uorden – og det at have rod eller rødder i noget.

DEKONSTRUKTION henviser her til det at opløse en konstruktion i mindre enheder for at tilføre noget nyt og skal ikke forveksles med destruktion, hvor indholdet forkastes.
Dekonstruktion er også en litterær retning og en filosofi, som udfordrer rationelle strukturer og taler for indre selvmodsigelser. Flere betydninger og modsætninger kan eksistere samtidigt, som i livet.

For 6 år siden modtog jeg efter min fars død en plastikpose med ukendte fotografier. Alle fotografierne er af afdøde slægtninge – farmor, farfar, oldemor, onkler osv. – som jeg aldrig har kendt. En tante, der var indgiftet i familien, var den gavmilde giver og kunne huske lidt om, hvor nogle af disse personer har levet, og hvad de har lavet. Da jeg aldrig har mødt min fars familie eller set et foto af den før, var denne gave sjælden. Opstillede børn og unge, voksne og gamle har gjort sig umage for at tage sig godt ud for eftertiden. Fra fotografierne ser falmede ansigter tilbage på mig, smilende, mutte, afvisende, stolte, kuede, spørgende, gådefulde. Jeg begyndte at ane træk, der lignede min fars, min søsters, min brors, mine egne; en mundvig her, en kropsholdning der. Og så er der alt det usynlige, gåderne, spørgsmålene og dunkle anelser, jeg aldrig får svar på. Men med uvisheden kommer også en vis frihed til at digte historier selv.
Året efter forærede min mor mig et album med fotografier, jeg har set på, siden jeg var barn. De var af hendes familie, personer jeg ikke har kendt. Jeg ved dog hvem, der er hvem og har fået mange anekdoter om dem.
Timer er gået med næsen i et spor, der er ved at opløses. Jeg har undret mig over min interesse for alle disse ukendte mennesker, som ikke eksisterer længere. Jeg tænker, at det er pga. alle de ufortalte historier, der hænger ved dem.
I mine billeder er der således ansatser til historier, som ikke afsluttes, da de alle ender med spørgsmål. Enhver kan derfor frit digte videre på dem.

Share Button
Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*