Kunstterapi med børn og unge

Kurset henvender sig til psykoterapeuter, pædagoger og mennesker, der arbejder med mennesker.
Kunstterapi er en metode, hvor det er muligt, at udtrykke følelser uden ord.
I kommunikation med børn, er det en stor hjælp for voksne at have et legende element som et fælles tredie. Billedsprog kan være det fælles element, der forbinder os til hinanden. Her får vi en mulighed for at komme i kontakt med børn (og andre mennesker), der evt. har følelsesmæssige forstyrrelser – på en nænsom måde, så ressourcerne understøttes og nervesystemet reguleres.
Kunstterapien er oplevelsesorienteret, så vi laver øvelser.

Det kræver ingen kunstneriske forudsætninger at deltage.

Ud fra erfaringer med kunstterapi i børnepsykiatri ses på forskellige jeg-støttende metoder og øvelser. Vi vil afprøve, hvordan man kan lave kunstterapi i grupper med børn samt, hvordan man kan arbejde individuelt med børn i kunstterapi. Vi vil også komme ind på Aktiv imagination, som en metode til at sætte ord på de billeder, vi skaber.

 

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*